tisdag 4 juli 2017

Talking Stick

Talking Stick
Indianernas magiska stav, som
löser dina kommunikationsproblem.

Ny bok av Viveca Lammers, den enda bok på svenska, som handlar om hur man tillverkar och använder den typ av stav, som kallas för Talking Stick. Det handlar om en smidig kommunikationsmetod, som kan användas i skiftande sammanhang, från den personliga tvåsamheten till presentationer i större grupper.

Indianernas magiska stav, som löser dina kommunikationsproblem.


Den är inte häftad, som det står på ett ställe. Alltså inte ihophäftad med häftapparat.
Den är "mjukband", dvs limmad med "bred" rygg.

En Talking Stick är ett vackert dekorerat föremål som hos indianerna länge använts för att lösa kommunikationsproblem och hålla ordning på olika sorters samtal på ett sådant sätt att var och en ges möjlighet att ostörd kunna säga sin djupare mening och bli förstådd av de andra. 

Denna kraftfulla, mentala healingmetod kan på ett relativt enkelt sätt lösa både gamla blockeringar och nyss uppkomna konflikter och förvandla våra samtal till kreativa äventyr där vi lär oss mer om hur vi fungerar mentalt och känslomässigt. Metoden ger oss möjlighet att avhandla "heta" ämnen utan att bli sårade och arga av att vi har olika åsikter. Detta kan snabbt revolutionera kommunikationen både mellan enstaka personer och i grupper. Ilska och sårade känslor transformeras till befriande dialoger som löser spänningar och emotionella blockeringar, vilket minskar den dagliga stressen och frigör energi.

En Talking Stick fungerar också som en bra ingång till den andliga utvecklingsväg som kan kallas "hjärtats väg" och därför har några kapitel ägnats åt hjärtats roll i vårt tanke- och känsloliv. Metoden innebär initialt att man förfinar sin känsla för vad som är sant och vad som inte är sant, både när det gäller omvärlden och egen introspektion. Man blir medveten om vad det verkligen är som man själv uppfattar, tänker och känner. Det inre fönstret blir större och man ser mer och mer i ett nytt ljus, vilket kan sägas vara den kunskapsväg som just nu ligger i tiden och som innebär ett gradvis uppvaknande som är gränsöverskridande och frigör oss från gamla, fastlåsta dogmer och trångsynta koncept. Här finns beskrivning av hur man tillverkar och använder en Talking Stick, tillsammans med en enkel introduktion till några viktiga begrepp inom religion, esoterik, magi och shamanism och då speciellt till dem som kan sättas i samband med kommunikation, som ex. medvetande, minne och olika sorters känslor, och med symbolspråket i ceremonier. 

Här finns också en liten bit nutidshistoria, en tillbakablick på hur intresset för shamanism och speciellt indiansk filosofi började spridas i vidare kretsar i Sverige på 80-talet, en ny trend som främst initierades av Rolling Thunder och Lightning Strikes, dvs Harley Swiftdeer. Många tankegångar i boken har utvecklats ur basbegrepp, som Swiftdeer presenterade för oss, och kan därför vara till nytta för den, som funderar över själva grunderna till shamanism och ceremonier.
Rikt illustrerad med 43 sidor i färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar