Valuta


Vad är "på riktigt" och vad är fejkat?
Apropå den bifogade länken här.
Det ser ut som att det skulle vara DN, men det är en annan URL så det ser också ut som om det skulle vara en "fejkad DN" och länken går inte att dela på fb eftersom den är blockerad. Ändå så var det där som jag hittade den. Den låg som en slags "reklam" på fb, alltså inte ditlagd av en annan "vanlig person".

Så vad är detta?
Är det hackare, som vill lura dig till att sätta in pengar på fejkade bitcoinkonton eller är sidan anmäld blockerad av "Nordea och Swedbank" av konkurrensskäl? Men man tycker ju att en seriös artikelskrivare inte borde låtsas vara DN.
Så något skumt är det ju ändå!!!

Om nu folk vill köpa bitcoin för att göra "snabba vinster" (som utlovas!) så måste det väl rimligtvis också finnas de, som vill lura folk till att sätta in pengar på bluffkonton. Eller....? Det är väl i alla fall logiskt. Att göra en sådan sida kan inte vara alltför svårt!

Rimligtvis så borde det nu växa upp en massa "fejkade valutor" som bara är kopior av riktiga bitcoin (eller annat namn?) eftersom folk kan lockas av det utan att veta vad det är.

Hur ska man då veta vilka bitcoin som är äkta och vilka som är bluff???
Vem kan reda ut begreppen och förklara?

Att göra på det här sättet (via bloggen) är det enklaste sättet att visa den här "DN-artikeln" till någon "på fb" (eftersom länken inte går att dela där).  Det är nog inte något virus för antivirusprogrammet (Eset Nod 32) reagerar inte (vilket det annars gör litet väl ofta), men det kanske kan tillhöra "faked news"? Eller leda till någon annan sida som sysslar med något fejkat konto??? Personerna på bilderna (de som berättar "sin historia") kan lika väl vara betalda fotomodeller.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar